+381 64 0127 381 | +381 64 299 2999 office@risticlegal.rs

PRISUSTVO NA SKUPŠTINI KONFINDUSTRIJE

Naša kancelarija je imala čast da se nađe među najuspešnijim italijanskim privrednicima na godišnjoj skupštini Konfindustrije 04.februara 2020. godine održane u Aeroklubu.

Na Svecanoj skupštine Konfindustrije između ostalih bili su prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dacic, ministar poljoprivrede Branislav Nedimovic, ministarka Slavica Djukic -Dejanovic, predsednik Privredne komore Srbije Marko Cadež, predsednik regiona Veneto Luka Zaja i ambasador Italije Karlo Lo Kašo.

Na skupšitni je reč imao kako stari predsednik Košuta tako i novi predsednik Patricio Dei Tos, koji je izjavio da je za strane firme veoma bitna saradnja sa lokalnim institucijama. Takođe je izjavio da njihovi saradnici u Srbiji poseduju znanje i veštine koje olakšavaju firmama poslovanje, koje se zasniva na poverenju i razmeni znanja.

Ministar spoljnih poslova je najavio zajedničku sednicu dve vlade u Beogradu sa pratnjom Poslovnog samita obe zemlje i naglasio da je Italija naš najbliži i najomiljeniji partner od svih država iz Evropske unije.

Na svečanosti su dodeljene godišnje nagrade Konfindustrije u tri kategorije, i to kompaniji Elektroremont za društveno odgovorno poslovanje, kompaniji “Anude” za doprinos implementaciji sistema dualnog obrazovanja, a Nacionalna služba za zapošljavanje je dobila priznanje za podršku italijanskim privrednicima.

Kolege iz naše kancelarije su imale priliku da upoznaju neke od predstavnika italijanskih firmi, te da im ponudi pomoć u cilju unapređenja njihovog poslovanju u Srbiji, imajući u vidu da naša kancelarija ima iskustva u saradnji sa italijanskim kako fizičkim tako i pravnim licima na italijanskom jeziku koji govore naši advokati.

sr_RS