+381 64 0127 381 | +381 64 299 2999 office@risticlegal.rs

OSNIVANJE OSNOVNE ŠKOLE “ZVEZDOBROJCI”

Osnivanje privatne osnovne škole „Zvezdobrojci“

Kancelarija Ristić je imala privilegiju da radi na zahtevnom zadatku osnivanja privatne osnovne škole „Zvezdobrojci“, koja će imati za cilj da menja poljuljani sistem obrazovanja naše dece.
Naime, rešenjem ministarstva o verifikaciji ustanove i registracijom u Privrednom sudu, osnovna škola je i zvanično krenula sa radom od Septembra 2019.
Kao pravni konsultanti, kancelarija Ristić je bila deo malog ali složnog tima, sa motivom i željom da se kroz edukativni inženjering pruži bolji ambijent za stvaranje novih genijalaca kao što su to bili Tesla, Pupin i drugi „Zvezdobrojci“.
Sam naziv, je potekao od naše saradnice i predsednice školskog odbora Aleksandre Ninković Tašić, koja je zaslužna za viziju škole, kroz približavanje nauke pojedincu, promovišući naše velikane i njihovu misao.
Na ovaj način advokati naše kancelarije su proširili različita znanja i stekli veliko iskustvo u oblasti edukativnog prava, primenjujući različite propise i sarađujući sa Ministarstvom prosvete, Prosvetnom i Sanitarnom isnpekcijom i mnogim drugim državnim organima. Posebno izdvajamo iskustvo postupku upisa u Registar ustanova Privrednog suda, kao i saradnju sa Poreskim organima.
Radujemo se nastavku saradnje sa osnovnom školom „Zvezdobrojci“ i našoj zajedničkoj misiji.

sr_RS