+381 64 0127 381 | +381 64 299 2999 office@risticlegal.rs

ITALIJANSKO-SRPSKI SASTANAK O CILJEVIMA ODRŽIVOG RAZVOJA

Kancelarija Ristić je u okviru proslave 140 godina diplomatskih odnosa sa Italijom i 10 godina strateškog partnerstva učestvovala na konferenciji, usmerenoj na relaciju između socio-ekonomskih modela i krize životne sredine, zasnovana na inicijativama Rimskog kluba – asocijacije naučnika, ekonomista, preduzetnika, šefova država i aktivista koju je 1968. osnovao Aurelio Pečei. Potrebno je sve više raditi na jačanju svesti o ograničenjima eksponencijalnog rasta koji je u toku, izneti na sto još uvek moguće opcije i proceniti njihove efekte na buduće generacije. Nejednakost, klimatske promene, energetski resursi, zaštita mira i globalizacija u centru su inicijativa Rimskog kluba od samog njegovog osnivanja. Sačinjen je od 35 podružnica a od 2015. među njima je i srpska podružnica koja učestvuje u rešavanju problema održivog razvoja i inkluzivnog razvoja Srbije. Ovo je prvi italijansko-srpski sastanak inspirisan Rimskim klubom i ciljevima održivog razvoja.
Ovaj događaj, koji se održatio u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, organizovan je u saradnji sa atašeom za nauku Ambasade Italije u Beogradu, Rimskim klubom u Srbiji i Univerzitetom u Beogradu.

Ovo je samo jedan od dogadjaja koji se organizuje u saradnji sa Italijom, a gde je kancelarija Ristić učestvovala. U narednom periodu kancelarija će svoj fokus staviti na saradnji sa italijanskim klijentima, kako pravnim tako i fizičkim licima, nakon priključenja uniji – Confindrustria.

sr_RS